Wie is Marlon

Over Marlon

Ik ben een bevlogen dressuurtrainster, coach & jurylid t/m de Grand Prix. Tevens help ik (wedstrijd)ruiters door middel van proefgerichte clinics en dressuurlessen optimaal te presteren!

Wie is Marlon van Wissen?

Als jong meisje was ik al helemaal gek op paarden. Toen ik 5 jaar was ben ik begonnen met ponyrijden op een manege bij ons in het dorp. Mijn eerste pony kreeg ik toen ik 9 jaar oud was. Vanaf die dag was ik elke dag tussen de paarden en pony’s te vinden. Met de pony’s reed ik in de Z-dressuur en M-springen. Ik vond springen ook leuk, maar toen ik ouder werd merkte ik dat ik dressuur toch het allerleukste vond.
Eerst reed ik met mijn eigen paarden en pony’s en daarna heb ik heb meer dan 10 jaar voor een handelsstal gereden. Vele uren heb ik op de rug van veel verschillende paarden doorgebracht. Een geweldige leerschool waar ik nog steeds in de trainingen met mijn leeringen en mijn paarden huidige paarden op terug kan vallen.

Momenteel start ik verschillende paarden in de (subtop) dressuur. Samen met mijn paard een goede prestatie leveren in de ring vond ik altijd het mooiste en leerzaamste wat er is. Hieruit is ook mijn passie voor het jureren en lesgeven ontstaan. Ik wilde weten wat een jury wil zien in de ring. Ook vanuit mijn rol als dressuurtrainer wilde ik mijn leerlingen zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op wedstrijden. Zo ben ik de opleiding als jurylid gaan volgen. Dit vak ligt mij goed en zo ben ik opgeklommen tot jurylid tot op het allerhoogste niveau: de Grand Prix.
Naast de opleidingen die volgde voor het jureren volgde ik ook opleidingen voor instructie. Zo heb ik de 2-jarige Masterclass opleiding in Deurne gevolgd en de instructeursopleidingen in Ermelo. De trainersopleiding Coach 5 heb ik nu bijna afgerond.

Ik ben altijd bij paarden te vinden en kreeg als jong meisje al een speciale band met ze. Ik voelde ze feilloos aan en wist wat ze nodig hadden om goed te kunnen functioneren. Ik heb met paarden gereden waar anderen niets mee konden doen of die een lastig exterieur hadden om goed te presteren. Ik vond het de uitdaging om deze paarden wel ‘aan het lopen’ te krijgen en om te leren gaan met hun aandachtspunten. Hierdoor heb ik een verfijnd gevoel ontwikkeld voor het lichaam en karakter van het paard. Tot op de dag van vandaag leid ik nog steeds (jonge) paarden op tot het allerhoogste niveau.
Als gevolg hiervan ben ik mij verder gaan verdiepen in de biomechanica van het paard en de houding & zit en inwerking van de ruiter. Deze kennis breng ik ook over tijdens mijn lessen. Ik leg daarin goed uit wat goed paardrijden inhoudt en leer je hoe je met je paard kunt communiceren en trainen om goed te kunnen presteren op wedstrijden. Dit vind ik het mooiste aspect van mijn werk als trainer / coach van wedstrijdruiters.
Zo ben ik ook begonnen met het organiseren van Proefgerichte Clinics. Hier begeleid ik veel verschillende ruiters en hun paarden op het niveau van B t/m Grand Prix voor, tijdens en na het rijden van hun proef.

In het kort

Wedstrijdsport dressuur ZT

Met mijn eigengefokte merrie Zilver Sun ben ik bezig met de voorbereiding op de overstap naar de Grand Prix dressuur. Ook train ik paarden van eigenaren en leerlingen.

Jurylid t/m Grand Prix

Ik jureer veel op subtop wedstrijden, kampioenschappen, selecties en finales.

Proefgerichte Clinics

Ik organiseer iedere maand Proefgerichte Clinics om ruiters verder te helpen om beter te presteren op wedstrijden.

Trainer / Coach

Ik geef veel privelessen aan ruiters die het beste uit zichzelf en hun paard willen halen. Mijn lessen helpen de ruiters om zichzelf en hun paard beter te leren kennen. Zodat zij door een harmonieuze samenwerking tot mooie prestaties kunnen komen.

examinator KNHS-instructeurs opleidingen

Voor de KNHS ben ik examinator van de ORUN instructeursopleidingen